Известие

Collapse
No announcement yet.

Книги

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Има ли почитатели на Ерих фон Деникен и негоите идеи?Аз го чета с удоволствие.
    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

За съжаление нищо не чета и не съм чел от години.
      Срам ме е от себе си и ако започна пак ще бъде нещо не заради сюжета, а заради художествената част, но първо трябва да се заема с оборудването ми с очила.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Ехаа, найстина интересна тема!
        А колкото до моите литературни предпочитания виждам, че има и други, които ги споделят. Изцяло подкрепям колегата DanewRomeo и това, което казва за Ремарк. Много харесвам Стайнбек също, "На изток от рая" и "Улица консервна" сякаш не са писани от един и същи човек.
        В момента чета "Идиот" на Достоевски, но честно казано след катарзисите в "Престъпление и наказание" личните терзания на княза ми идват малко повърхностни и да си призная малко ми уби желанието да чета. И за да си го възвърна си препрочетох "Властелина на пръстените".
        Следващите, които ще прочета ще бъдат "Трима другари" на Ремарк и "Мравки и богове" на Стефан Цанев, но това след като предъвча Идиота.
        alfa romeo sprint 1984

Comment

Хвала за темата.
          Честно да си кажа днес янма да имам време да я прегледам изцяло.

За това с директен въпрос - търся си всички книги на Катрин ( Катерин ) Кер.

Единственото което съм на мерил на Български е Магия за Кнжал... униклано.

@ Боунсъре - таман приключих с последната от Мечът на истината.

И да се похваля какво си имам от нова година насам

http://www.amazon.com/dp/B002Y27P3M/...sl_cazfqv6ny_e

Адсакта мания е, със жената се бием най-редовно кой да да го докопа.

Има и версия на читанка,инфо директно конвертирана за МОБИ формат.
          Пълен кеф.....

Сега съм подхванал едновременно Хиперион,Винету... Моята Борба и Швейк ( поне за 30ти път)

p.s Едва ли има сайта е неизвестен, но все пак :

http://chitanka.info/
          Last edited by pr_00f; d.m.y г., 00:47.
          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Може да е малко странно и не много нормално но в момента чета Данте Алигиери "АД" Видях я отворих я и се зачетох!!!
            Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
              Хвала за темата.

Пълен кеф.....

Сега съм подхванал едновременно Хиперион,Винету... Моята Борба и Швейк ( поне за 30ти път)

Това много ме влече и мене! Ама май май ще се ориентирам към айпад 2
              няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                Хвала за темата.

Пълен кеф.....

Те са няколко от тази поредица... трябва да видя дали нямам останалите или съм ги чел на заем, защото помня, че я изчетох.
                Със сигурност имам Мрак и ако не греша Зора, като гледам кориците.
                Имам и Палас, но е недовършена поредица (издадена е само тя).
                Katrin Ker

Ей тук има и дракона:
                http://www.books.bg/books/author/2641/
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

в този ред на мисли - препоръчайте ми някое хубаво фентъзи, че вече няма какво да чета. Не мога да си намеря втора и трета книга от поредицата "Придводния убиец".
                  няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Аз чета каквото ми попадне - например фантастика, хумористични разкази, класически криминални романи и т.н. Последно четох Джером К. Джером, Дан Браун (не ми се смейте) и Мечо Пух (с голямото дете, поне за 38 път..)
                    Много обичам т.нар. детски книжки за възрастни, както и разни култови неща - 'Цар Плъх', 'Параграф 22', 'Голият обяд', 'Синдромът Портной', 'Валпургиева нощ', 'Пилето', 'Полет над кукувичето гнездо'...да не изброявам още.
                    Браво за темата!
                    пс: Както и да обича да чете човек все е добре... на мен обаче най-много си ми харесва да прелиствам към следващата страница...
                    166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                    x145 1.6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                      в този ред на мисли - препоръчайте ми някое хубаво фентъзи, че вече няма какво да чета. Не мога да си намеря втора и трета книга от поредицата "Придводния убиец".
                      килимените хора на пратчет чел ли си ?

много много добра
                      sigpic
                      днес съм в почивка ---

Comment

Е кажи какво си чел де, инак трябва да изредя 15 - 20 поредици поне
                        Последно изчетох трилогията "Последната империя", доста занимателно четиво и различен вид магически източници.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Случайно някой да е чел книгата на Антоанета Богоева "Тучница".Ще ми се да чуя някакво мнение за нея.Чел съм я,просто ми е любопитно какво мислят другите й читатели.

Comment

Ми аз съм по старите, класиески фентъзи /викаха им "научна фантастика"/, препоръчвам ти Звездни дневници или Дневниците на звездния навигатор Пиркс примерно на Станислав Лем, не знам дали ще ти допадне.
                            А като почитател на Толкин, ти препоръчвам трилогията или четвъртологията не съм сигурен, но е добра, продължение на Толкиновоните истории за пръстена и прочее на Ник Перумов, но доста трудно се намира у нас май../освен ако не си ги чел де/Заглавият са: Не е време за дракони, Мечът на елфите, Черното копие, Диаманта на Хена и т.н

---------- Post added at 01:01 ---------- Previous post was at 00:58 ----------

Първоначално публикувано от nhg Покажи съобщение
                            .. разни култови неща - 'Цар Плъх', 'Параграф 22', '...
                            Шогун чел ли си? на Клавел тоже /и не прелиствай страницата, преди да си я прочел /

---------- Post added at 01:03 ---------- Previous post was at 01:01 ----------

Първоначално публикувано от boris037 Покажи съобщение
                            .
                            Идиота се чете най лесно от Достоевски, а Ремарк е много приятен..любимият ми роман от него е Черния обелиск, Трима другари също е готин, както и тези, които си набелязъл

---------- Post added at 01:06 ---------- Previous post was at 01:03 ----------

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                            И аз я четох тази версия. НО все пак Буров едва ли е псувал точно пред семейството си.
                            Абе в крайна сметка, Топалов е от другата страна и идеята му е да се срине един доста солиден образ тогава.Сега не го познвам Но ако си гледал случайно по Нова филма на Николай Дойнов, беше преди 4-5 дена за Пенчо Семов, това имам предвид, да не пиша дълго
                            Last edited by fred; d.m.y г., 22:00.
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                              Ми аз съм по старите, класиески фентъзи /викаха им "научна фантастика"/
                              Никога на Фентъзи жанра не е "викано" Научна Фантастика
                              Правете разлика му Sci(ance) Fi(ction) & Fantasy

Comment

Е принципно разлика има и аз това казвам. Навремето нямаше и друг жанр, говоря за времена преди няколко десетилетия Имаше си научна фантастика, после излезе това фентъзи.Старата научна фантастика навремето пък, почти изчезна-няма такива автори и прозведения, с това качество.Сега фентъзито процъфтява.
                                Та който не е запознат със старите автори сега е момента
                                Last edited by fred; d.m.y г., 08:52.
                                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                                Нагоре по стълбата, която води надолу
                                sigpic

Comment

Working...
                                X